O autoru

Lucija Mihić (1997., Zagreb) je studentica druge godine diplomskog studija Likovne kulture, smjer grafika u klasi red.prof.art Ines Krasić, na Akademiji likovnim umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Povezivanjem vizualnih i taktilnih doživljaja u radovima, bavi raznim introspektivnim temama kao što su misli, osjećaji i svakodnevna zapažanja. Izlagala je na nekoliko grupnih izložbi u Zagrebu i Vrbovcu.

Životopis – Lucija Mihić

O izložbi

Malo je biti samo ja, 2020.

Rad nastaje kao dnevnik misli kroz koji se svakodnevno bilježe unutarnja stanja i dnevna zapažanja, osvještavajući razne nepoznanice kao što su apsolutna sloboda, život i smrt, te određene faze egzistencijalne krize. Upotreba tkanine umjesto papira uvodi drugačiji, mekši taktilni doživljaj. Simbolički, tkanina predstavlja tkanje misli podložno raznim vanjskim silama i manipulaciji, a farbanje tkanine kavom upućuje na važnost društvenih interakcija i druženje uz kavicu.

Listanjem stranica krpene knjige dolazi do uključivanja promatrača u sam rad, kroz boju i miris koji ostaje na prstima, stvarajući nevidljivu povezanost između rada i gledatelja/čitatelja.