Fotograf, rođen u Hrvatskoj, Nikola Šolić, putovao je svijetom snimajući nevjerojatne slike – lijepe, dramatične i zadivljujuće – više od 35 godina. Trenutno živi i radi u Kopenhagenu u Danskoj, čije su živopisne boje i otmjena arhitektura novi, i naizgled neiscrpni izvor nadahnuća.

Prošećite ovdje galerijom i vidjet ćete fotografije urođene umjetničke kvalitete, gotovo poput impresionističkih slika, zahvaljujući zadivljujućim bojama ili neobično atraktivnoj kompoziciji koje poznate krajolike pretvaraju u predmete ljepote.

Tijekom svoje duge i istaknute međunarodne karijere, Nikola je radio za najveće svjetske novinske foto agencije kao što su Reuters, Associated Press, Agence France-Presse i European Press Photo Agency. Njegove su slike objavljene u vodećim novinama i časopisima, od japanskog Asahija Shimbuna do New York Timesa.

Kao Reutersov fotograf vijesti 20 godina, pratio je gotovo sve nedavne oružane sukobe u Europi, Africi i Aziji, izbjegavajući metke i šetajući bojnim poljima na Balkanu, Afganistanu, Iraku, Sijera Leoneu i Bliskom Istoku.

Sve to vrijeme nastavio je potragu za krajolicima koji oduzimaju dah.

Nikola Šolic
Photographer
GSM: +45 71 53 63 70, +385 98 212 133
info@nikolasolic.com,cokmut@gmail.com

 

Galerija