Dragi naši, kao što smo najavili, Bookara organizira studentske izložbe u prostoru knjižare.

Poznati po davanju podrške outsiderima i underdogovima, željeli smo pružiti priliku neafirmiranim umjetnicima, da se nađu uz bok našoj stalnoj postavi radova Vladimira Ankina Vrljića, Yaye Ivaniš i Nikole Šolića. Nadamo se prijavama s fakulteta i akademija različitih usmjerenja diljem Hrvatske, s ciljem validacije pred zagrebačkom publikom.

Dakle, jedini je preduvjet da ste student/ica obzirom da je financiranje usmjereno k toj skupini mladih.

Nadalje, natječaj će kontinuirano biti otvoren do ljetnih mjeseci, najkasnije do kraja rujna.

Prijava obavezno mora sadržavati:

  1. Životopis (pdf)
  2. Fotografije/screenshotove/snimka rada (može i link preko wetransfera na mail bookara.web@gmail.com ako su veći fileovi u pitanju)
  3. Informacije u kratkim crtama (godina, koncept, materijali) o radu/radovima koje želite izložiti (pdf)

Pokušali smo osigurati mogućnost izlaganja za gotovo bilo koji tip umjetničkog izražavanja, tako da je osim instalacijskih, grafičkih i likovnih radova moguće izložiti i audiovizualne radove(projektor/TV).

Ako se ustručavate prijaviti predlažemo nalaženje u knjižari po dogovoru kako bi vam odgovorili na sva pitanja i riješili sve nedoumice, pa za takvo što također pošaljite mail sa zahtjevom na bookara.web@gmail.com

Sa svakim prijaviteljem ćemo individualno posložiti rad(ove) i uzeti sve želje u obzir u nastojanju da pružimo što realnije iskustvo izlaganja. Trajanje izlaganja također će biti podložno dogovoru, ali računamo na period od 2 do 4 tjedna, ovisno kako će stizati ostale prijave. Izložbe ćemo najavljivati na našoj Facebook i Instagram stranici.

Sve radove po završetku projekta sumirati ćemo u brošuri.

Trenutno nisu predviđeni honorari za autore, u slučaju promjene te situacije svi prijavljeni bit će obaviješteni. Program je financirao Studentski centar Karlovac.

Prijavite se na natječaj

    Ova web stranica zaštićena je s reCAPTCHA te se primjenjuju Google pravila privatnosti i uvjeti pružanja usluge.

    Add Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *